Under sommaren huserar Musikaliska Kvarteret innergården och Stallet, resten av året är Stallet Världens Musik på plats

Stallet

StALLEt
Världens musik

En unik scen, en oas mitt i Stockholm med fokus på musiken, med respekt för mötet mellan artist och publik. En plats där devisen LIVE INTIMT NÄRA inte bara är en slogan utan manifesteras i mötet mellan dem som besöker Stallet både som musiker och som publik.

På Stallet Världens Musik kan du lyssna på och dansa till nordisk folkmusik, flamenco, klezmer, tango, afrikanskt, irländskt, brasilianskt, persiskt och massor av annan härlig musik från världens alla hörn. Du kan uppleva och njuta av musiken som besökare på konserter, men också vara delaktig som dansare, spelman och sångare på danskvällar, kurser, seminarier och festivaler.

Stallet Världens Musik öppnades november 2000 och drivs av
Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD). RFoD arbetar för att stärka, främja, utveckla och sprida folkmusik, världsmusik och folkdans. Stallet är idag en av de viktigaste plattformarna för svenska folk- och världsmusiker/dansare samt en scen för utveckling inom genren och angränsade musikformer i Sverige.

Stallet Världens Musik drivs med stöd av Statens Kulturråd, Region Stockholm och Stockholms Stad. I samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.