← PÅ SCEN

Fredrik Lindborg Trio & Stråkkvartett - "Spirit of Swedish Jazz"

Svensk jazz har med sitt unika sound en given plats på den internationella jazzscenen. Fredrik och bandet bjuder på musik som svänger hårt, har inslag av svensk folkmusik och en krydda av klassisk kammarmusik. Det är både lättlyssnat och intrikat, vackert och fult.

Musiken är komponerad av två svenska jazzgiganter, Georg Ridel och Lars Gullin som i sitt komponerande influerades både av klassisk musik och av den svenska folkmusiken. Fredrik har in sina arrangemang hittat egna infallsvinklar på Gullins musik som både lyfter fram svänget och glädjen men som också förstärker inslagen av klassisk musik och svensk folkmusik. Georg Riedel började spela med just Lars Gullin redan i början av 50-talet. Han har tagit sig an gruppen och har komponerat och arrangerat flera stycken till bandet. Det är helt unik musik som har skapats av denna nestor. Bandet har precis gett ut en skiva med Georgs nya musik.För att skapa denna mångbottnade musik består septetten av saxofon, två fioler, viola, cello, bas och trummor där alla instrument har en viktig och framträdande roll. Bandet släppte 2019 skivan ”a Swedish Portrait” med Gullins musik.

Om Fredrik:
Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre på de stora jazztitanernas musik. Detta har satt sina spår i hans uttryck som talardirekt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.
Han har tilldelats många priser som till exempel Dompan-priset ”Guldsaxen”, Bert Levin-stipendiet och inte minst Gullin-priset.

Övriga medlemmar i gruppen tillhör alla några av Europas mest eftersökta musiker och solister.

Några recensioner:
”The concert was an absolute triumph” - Jazz Journal
"Maximalt lyckad Gullin-konsert” - Sydsvenskan
”Mästerligt porträtt på svensk jazzlegend” - Huvudstadsbladet (Finland)

Fredrik Lindborg TRIO & Stråkkvartett

17 okt 2022
Stora Scen
Dörrar 18.00
Konsert 19.00
Biljettpris 265 kr + serviceavgift
KÖP BILJETT